Møterom Booking nå med display

Møterom Booking nå med mulighet for statusskjerm

Vår Møterom Booking – modul har fått en etterlengtet oppdatering. Man kan nå bruke et hvilket som helst nettbrett til å vise status på møterommet: om det er opptatt eller ledig. I tillegg kan man der og da booke tid direkte på skjermen.

For å komme i gang

Det du trenger er å først sette opp nettbrettet slik at det ikke låser seg når det ikke er i bruk. Her er fremgangsmåten litt forskjellig når det gjelder Android eller iOS (ps: instruksjonene er på engelsk). Etterpå lager vi en link slik at du kan åpne nettadressen som nettbrettet skal bruke, på “hjem-skjermen”. Jeg skal under vise deg hvordan man setter det hele opp på en iPad.

Forhindre at iPad går i "hvilemodus" automatisk

1: Klikk på “Settings” på iPad’en.

2: Gå til “Display & Brightness”, og velg “Auto-Lock”.

3: Velg “Never”. 

Legg til en link på hjem-skjermen

Logg inn med ID-nummeret til det aktuelle møterommet, og admin-passordet. Admin-passordet er det samme passordet du bruker når du skal logge inn i Omnisys for å administrere møterom etc.

1: Åpne opp nettleseren og gå til https://www.omnisys.no/moterom_portal/display/

2: Klikk på “deling” ikonet, og fra menyen som kommer opp, velg “Add to Home Screen”.

3: Angi navn på snarveien.

4: Nå vil det legge seg en “snarvei” på hjem-skjermen. Lukk nettleseren, og trykk på den nye snarveien for å åpne et nettleservindu uten adresselinje på toppen.

Grunnen til at vi må gjøre det på denne måten via en link på Hjem-skjermen / skrivebordet, er da vises det hele i “fullskjerm” uten adresselinje på toppen. Nå har du satt opp din iPad for å brukes som Møterom-display!

Veggfeste og stativ

Det finnes mange stativ og veggfester til nettbrett, som fungerer bra sammen med både iPad’er og ulike Android-baserte nettbrett. Et tips her kan være å velge et stativ som er låsbart, slik at ditt nettbrett er sikret mot tyveri. Under er et par tips til stativ / veggfester.

Vogels PTS 1214 Tablock

Denne får du blant annet tak i hos Komplett.no (link).

Vogels PTA 3101 Gulvstativ

Gulvstativ som passer til veggfestet ovenfor, hvis du vil bruke gulvstativ istedet. Denne får du blant annet tak i hos Komplett.no (link).

Denne oppdateringen av Omnisys Møterom Booking gjør det enklere for både administratorer og brukere av møterommene. Flere spennende funksjoner er planlagt, og vil bli lansert fortløpende.

Jan Lindvaag

Jan Lindvaag

Gründer | utvikler
Omnisys.no